Harmonica les

Wij geven les op de Steirische harmonica met vier vinger systeem (traditioneel), voor beginners tot vergevorderden. De lessen worden dagelijks gegeven in Leek.

Les op de Steirische harmonica?

Mensen die nog nooit een instrument bespeeld hebben, maar graag willen beginnen kunnen bij ons terecht, maar ook de gevorderde spelers die hun techniek willen verfijnen of toch wat zwaardere stukken willen leren spelen. De lessen worden 1 op 1 gegeven, maar ook een workshop (voor beginners of met een bepaald doel) met meerdere personen behoort tot de mogelijkheden.

Harmonica les voor beginners

Beginnen met harmonica spelen is niet moeilijk. Kennis van noten of Griffschrift is handig, maar zeker niet noodzakelijk. Wij geven les uit eigen lesmateriaal. In onze leermethode worden technieken en Griffschrift kennis gemakkelijk aangeleerd, en binnen enkele weken bent u al in staat om een paar liedjes te spelen. De techniek word steeds verder uitgediept, waardoor uw niveau stijgt en u steeds meer liedjes en muziekstijlen kunt spelen.

Harmonica les voor gevorderden

Bij gevorderden lessen word dieper op de techniek en vingerzetting ingegaan. Er worden moeilijker stukken gespeeld, met bijvoorbeeld halve tonen, basloopjes en grote grepen. Er word meer gedaan met dynamiek en betonen. Gevorderde spelers kunnen door een verbeterde techniek hoger in niveau komen, waardoor het spelen nog soepeler en gemakkelijker gaat.